吉備地方文化研究所イベント

徳永誓子氏講演「モノノケ治療祈禱と民俗行事」を開催します!

2022-07-09

日程:2022年9月10日

徳永誓子氏 講演「モノノケ治療祈禱と民俗行事」を開催します。

『憑霊信仰と日本中世社会』(法蔵館、2022年)の著者 徳永誓子氏をお招きして、下記の要領で講演会を開催する予定です。よろしく、ご参加ください(参加無料)。

日時:2022年9月10日(土)13:00~

形式:オンライン(Zoomを予定) アドレスは直前にお知らせします。

講師:徳永誓子氏(岡山大学学術研究院社会文化科学学域・文学部・文明動態学研究所准教授)

演題:モノノケ治療祈禱と民俗行事

事前申し込み:kari@shujitsu.ac.jp  まで

We, the Institute of Study on Kibi Region culture for Humanities,  will hold the special lecture

by TOKUNAGA Seiko "Healing Prayers for Mononoke (Specters and Ghosts) and Folk Customs" .

We will invite TOKUNAGA Seiko, author of "Spirit Possession Rituals and Medieval Japanese Society" (Hozokan press, 2022), to give a special lecture as follows. Anyone can  participate for free.

Time and Date:13:00~  Saturday, 10th, September, 2022

Format:Online (Zoom). Address will be announced before the lecture.

Lecturer:Dr.TOKUNAGA Seiko  (Associate Professor at Social and Cultural Sciences Field of Academic Studies Institute, Faculty of Letters and Research Institute for the Dinamics of Civilizations, Okayama University)

Title:Healing Prayers for Mononoke (Specters and Ghosts) and Folk Customs

Pre-registration desk:kari@shujitsu.ac.jp