• ニュース 一覧
  • 吉備地方文化研究所 『実隆公記』を読む会 データ交流により継続中です!

吉備地方文化研究所史料講読会

2020-07-14

日程:2020年7月14日 ~ 2021年3月27日

再中止・延期された『実隆公記』を読む会ですが、データ交流により継続しています。

下記の要領となりますので、新規でご参加ご希望の方はご連絡ください。

データ内容

(1)『実隆公記』本文テキスト

(2)当該部分の注釈(人名・事項)

(3)当該部分の訓読文および現代語訳

毎月下旬、以上のデータをお送りしますので、ご質問ご意見をお寄せください。

とりまとめて、再送信いたします。

☆データ配信中!!
『実隆公記』文明6年~12年条の注釈を作成しました。
無料でデータを配信しておりますので、ご希望の方は下記までご連絡ください。

連絡先 就実大学 人文科学部 苅米 一志(かりこめ ひとし)
電話(直通) 086-271-8174(不在のこともあります)
e-mail  kari@shujitsu.ac.jp

We will resume the meeting of study on "SANJOHNiSHI Sanetaka's diary" (suspended since April) by exchange of the data on internet. If you hope to participate newly, please mail to the staff.

Contents of the data

1.Text of the diary

2.Annotation of the text (on the characters and subjects)

3.Translation in Classical and Contemporary Japanese

We will send the above data at the end of every month, please write back if you have any questions on the data and then we will reconsider and send the corrected version.

Staff : KARIKOME Hitoshi, a Professor at Faculty of Human studies
Telephone (direct) : 086-271-8174 (not in room all day)
e-mail : kari@shujitsu.ac.jp

Information : We have digital data of commentary-notes on the articles from 1474 to 1480 of the Diary, and distribute it by e-mail. If you need it, please mail to the staff.